Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în Mexic. Două femei se luptă pentru funcția de președinte

Alegeri în Mexic. Două femei se luptă pentru funcția de președinte

de Redacția Jurnalul    |   

Două femei se luptă pentru funcția de președinte al Mexicului. Alegerile prezidențiale, dar și cele parlamentare și regionale, se desfășoară duminică. Campania electorală a fost violentă, peste 20 de candidați fiind asasinați.

Mexicanii merg duminică la vot în cadrul unor alegeri în care este aproape sigur că, în premieră, o femeie va deveni președintă a Mexicului, potrivit BBC.

Claudia Sheinbaum se luptă cu Xóchitl Gálvez pentru funcție. Sondajele arată o competiție strânsă cu un avantaj pentru Sheinbaum care are susținerea actualului președinte Andrés Manuel López Obrador. Gálvez este reprezentanta unei coaliții de opoziție care propune consolidarea securității și a instituțiilor statului.

În cursă este și un bărbat, Jorge Álvarez Máynez, dar șansele acestuia sunt reduse, potrivit sondajelor. Câștigătorul alegerilor va prelua mandatul la sfârșitul lunii septembrie.

Tot duminică sunt aleși toți membrii Congresului Mexic și guvernatorii din opt state. Campania electorală a fost dominată de violență. Cel puțin 20 de candidați au murit fiind asasinați de bandele de traficanți de droguri care încearcă să-și impună oamenii lor.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri