"Nu este vorba despre o căsuţă, ci despre o volieră care conţine patru căsuţe, care conţine un arbore şi alte elemente. Voliera are dimensiunea, la sol, de aproximativ 6-10 metri pătraţi, înălţimea de trei metri şi în ea încap cam patru familii (de veveriţe - n.r.). Oferta o avem de la o firmă din Galaţi, puteţi să o accesaţi pe site-ul lor. Costă 3.500 - 3.700 euro - asta este valoarea de catalog, plus o sută de euro o bucată de veveriţă. Deci cu şase sau opt bucăţi de veveriţe se ajunge cam acolo (la 4.600 euro - n.r.)", a declarat Ovidiu Creţu.
Întrebat de ce este nevoie să fie populat parcul municipal cu veveriţe, câtă vreme acolo există deja astfel de exemplare, edilul bistriţean a explicat că unele dintre veveriţe s-au întors în pădure, deşi municipalitatea a avut grijă până acum să monteze o căsuţă din lemn pentru ele şi să le alimenteze cu nuci.
"Populăm, pentru că veveriţele existente, am încercat de când am terminat parcul să le alimentăm cu nuci, dar totuşi nu vin să se stabilizeze, au găsit locul prin care să fugă înapoi în pădure. Aici, dacă aducem veveriţele acestea şi le înmulţim în voliera respectivă, ele vor popula parcul. Când o să vă duceţi în parc, o să vedeţi veveriţe umblând pe jos, printre oameni", a mai spus Creţu.
Achiziţia privind căsuţa veveriţelor a fost aprobată marţi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa, unde s-a discutat bugetul local pentru anul în curs.
Singurul consilier care a obiectat în legătură cu achiziţia pentru veveriţele din parcul municipal a fost liberalul Alin Seserman, care a declarat că suma de 4.600 euro este suficientă nu doar pentru o căsuţă pentru veveriţe, ci şi pentru construirea unei căsuţe de vacanţă din lemn.
Înainte de votarea bugetului, consilierii PNL şi PER au părăsit lucrările, reproşând faptul că majoritatea din consiliu nu ţine cont de propunerile făcute de către ei.
Proiectul de buget a fost votat de către 11 consilieri din totalul de 21, fiind vorba despre aleşii locali PSD, ALDE, UDMR şi un independent.