Jurnalul.ro Special Anchete Vrei să cânți la balafon, tobă sau clopot în parc? Primăria USR-istă Brașov cumpără trei orchestre!

Vrei să cânți la balafon, tobă sau clopot în parc? Primăria USR-istă Brașov cumpără trei orchestre!

de Ion Alexandru    |   

Investiție mai mult decât inedită, făcută de primăria Municipiului Brașov, condusă de edilul Allen Coliban, de la USR.

Trei ansambluri de instrumente muzicale de exterior, în valoare de 60.000 de euro, vor popula Parcul Titulescu, Aleile de sub Tâmpa și Parcul Tractorul. Este vorba despre clopote, tobe mari și mici, xilofoane, lire și alte accesorii. Acestea sunt destinate publiculuii larg și vor putea fi folosite „în orice anotimp și în orice condiții meteorologice”. Cel puțin, așa scrie în caietul de sarcini, aprobat personal de edilul Brașovului, Allen Coliban.

Potrivit unui anunț publicat, la data de 1 august 2022, pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), Primăria Municipiului Brașov a cumpărat, fără licitație, instrumente muzicale de exterior, clasificate „instrumente muzicale, articole sportive, jocuri, jucării, obiecte de artizanat, obiecte de artă și accesorii”.

Este vorba despre trei ansambluri muzicale de exterior. Primul se referă la un set de șapte clopote tubulare tip „Tubular Bells”, o tobă mare tip „Babel”, o tobă mică tip „Babel”, un instrument tip liră format din opt clopote circulare gradate tip „Bell Lyre”, un instrument aerofon tip „Handpipes”, un xilofon orizontal tip „Harmony” și un platou de 36 de metri pătrați de dale din cauciuc”.

Al doilea ansamblu constă într-o tobă mare tip „Babel”, un instrument aerofon tip „Handpipes”, un set de șase clopote tubulare tip „Emperor Chimes”, o tobă băncuță tip „Cajon” și, de asemenea, un platou de 36 de metri pătrați de dale din cauciuc.

Cel de-al treilea ansamblu muzical este format dintr-un set de șapte clopote tubulare tip „Tubular Bells”, un xilofon tip „Sansa-Rima Mysteria”, un set de cinci tobe colorate tip „Rainbow Sambas”, un clopot tubular tip „Cherbus”, un balafon (marimbas) tip „Akadinda” și platoul de 36 de metri pătrați de dale din cauciuc”.

Ansamblurile vor fi betonate

Conform sursei citate, toba mare și cea mică sunt prevăzute cu câte un set de circuite ancorate cu cabluri de instrument. Cele trei ansambluri muzicale de exterior urmează să fie amplasate, așa cum rezultă din documentația de atribuire, în trei locații principale din municipiul Brașov, în zonele de agrement Parcul Titulescu, Aleile de sub Tâmpa și Parcul Tractorul. Însă, municipalitatea anunță că își rezervă dreptul de a schimba locațiile, dacă va considera necesar.

Caietul de sarcini este avizat de către însuși edilul Allen Coliban, iar furnizorul instrumentelor este obligat să livreze și să monteze echipamentele în termen de 90 de zile de la emiterea comenzii. Instrumentele de exterior sunt construite din materiale durabile (oțel inoxidabil și aluminiu), iar cele trei ansambluri, pe lângă rolul lor de recreere tradițională, „oferă posibilitatea persoanelor de toate vârstele să petreacă timp împreună”.

Proiectul trebuie să fie gata până pe 15 decembrie

„Aceste instrumente trebuie să fie concepute și realizate pentru utilizarea lor la exterior, să fie rezistente la coroziune și să fie potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiu urban și folosinței intensive, iar montarea acestora se face prin betonare în sol”, se precizează, ca și criterii, în caietul de sarcini.

Mai mult, în documentul citat se menționează faptul că suprafața unde va fi amplasat fiecare dintre cele trei ansambluri muzicale va fi de 6 X 6 metri, amenajată cu bordură din beton sau cu ramă din lemn, în funcție de tipul amplasamentului. 

Mai aflăm că termenul de îndeplinire a contractului este cel mai târziu data de 15 decembrie 2022, iar garanția lucrărilor și a produselor este de un an calendaristic.

Fără licitație, prin procedură simplificată. Și o economie de 22 de euro

Pentru achiziția acestor ansambluri muzicale de exterior și pentru amenajarea lucrărilor de montare pe amplasamente, Primăria Municipiului Brașov a pus la bătaie un buget estimat de 243.696 de lei fără TVA. Iar, în vederea atribuirii contractului, instituția condusă de Allen Coliban a organizat nu o licitație deschisă, ci o procedură simplificată de selecție de oferte. Procedură la care s-a prezentat o singură ofertă, înaintată de un grup de operatori economici, format din companiile SC Carida Session SRL și SC Clarom Trans SRL, care au oferit un preț total, fără TVA, mai mic cui 106 lei decât valoarea maximă estimată a fi cheltuită de către autoritatea contractantă.

Operațiunea s-a finalizat în data de 26 septembrie 2022, când Primăria Municipiului Brașov a încheiat cu cele două firme contractul nr. 247/114888/2022, în valoare de 243.590 de lei fără TVA, respectiv de 289.871,1 lei cu TVA inclusă (59.157,6 euro).

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), compania Carida Session SRL este deținută de o anume Raluca Spânu (fostă Corduneanu) din Iași. Activitatea firmei a fost suspendată, în data de 28 aprilie 2008, pentru o perioadă de trei ani, iar, la 1 februarie 2022, asociatul unic a modificat obiectul de activitate principal din „telecomunicații” în „intermedieri în comerțul specializat”. Cea de-a doua companie, SC Clarom Trans SRL, este deținută de brașoveanul Romeo Petre Coman și se ocupă cu transportul de mărfuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: allen coliban brasov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri