Jurnalul.ro Timp liber Casa Produse de casă și accesorii de baie pentru o locuință cu stil și personalitate

Produse de casă și accesorii de baie pentru o locuință cu stil și personalitate

Dacă sunteți pe cale să vă mobilați casa, nu puteți să nu luați în considerare caracterul și personalitatea proprie pentru a putea găsi cel mai bun stil: este esențial, de fapt, ca locul în care locuiți să vă reflecte gusturile și să se adapteze nevoilor.

Dacă mobila perfectă probabil nu există, atunci creativitatea merită să fie pusă în valoare și evidențiată. Și asta se aplică tuturor mediilor, începând cu baia, unde accesoriile de baie alese cu grijă știu să ofere acea notă de funcționalitate elegantă pentru a vă face să va simțiți în largul vostru. Dar în afară de accesoriile de baie, ce trebuie să faceți pentru a avea o casă care să fie pe măsura personalității?

În cazul în care sunteți o persoană veselă și extrovertită, nu puteți să nu vă concentrați pe spații conviviale. Aceasta înseamnă să evidențiați locurile în care veți primi oamenii pe care îi iubiți, de la prieteni la colegi de muncă, de la vecini la membrii familiei. Astfel de spații trebuie organizate și mobilate într-un mod care să încurajeze și să faciliteze conversația: culorile ar trebui să fie luminoase, iar materialele ar trebui să fie vii. Nu trebuie să vă fie teamă să încercați cele mai curajoase combinații. Este ocazia să vă răsfățați cu o gamă largă de textile și perne, dar și de fotografii și tablouri cu care să vă îmbogățească pereții. Căutați cele mai originale produse de casa si accesorii baie pentru a evidenția din plin cine și ce sunteți.

Evident, situația este altă dacă aveți un caracter mai introvertit sau sunteți o persoană mai calmă. În această împrejurare, decorul locuinței ar putea fi orientat către un stil minimalist, bazat pe tonuri calde sau culori neutre. În ceea ce privește materialele, alegeți materialele organice precum lâna și lemnul. Scopul trebuie să fie acela de a recrea medii intime care să vă facă să vă simțiți în largul vostru. Adesea, spațiile mici sunt perfecte. Mobilierul trebuie, de asemenea, organizat și aranjat pentru a vă oferi un sentiment de liniște. Accesoriile nu trebuie să fie prea multe, doar câteva detalii în linii minime.

Nu uitați de intrarea în locuință. Țineți cont de faptul că stilul locuinței este vizibil chiar de la intrare: prin urmare, nu faceți greșeală de a subestima importantă acestei părți a locuinței. Intrarea sau holul este și o carte de vizită care influențează impresia pe care o face casă voastră. Intrarea nu poate să nu fie primitoare, și de aceea trebuie amenajată astfel încât invitații să-și dorească să vadă și restul casei. Dacă este gol, nu va invita pe nimeni în interior. Nu uitați de câteva detalii ce îl vor face unic.

Ce ați putea face pentru a da mai mult stil intrării în apartament? O idee valoroasă și ușor de implementat este aceea de alege un tapet. Apoi ați putea atârna pe un perete o oglindă, care va fi de asemenea utilă de fiecare dată când ieșiți din casă. Depinde de voi să alegeți elementele care vi se potrivesc cel mai bine: pot fi și simple fotografii sau poate un cuier cu o formă bizară.

Baia este camera cel mai greu de mobilat, pentru că este cea în care (cel mai mult) trebuie să îmbinați funcționalitatea și gustul personal. Din fericire, găsim multe stiluri diferite de mobilier de baie, fiecare potrivit unei personalități specifice și care se exprimă prin utilizarea culorilor și materialelor, dar și multe alte accesorii extrem de utile ce pot contribui la imaginea în ansamblu.

Desigur, fiecare stil de mobilier de baie trebuie să facă față unor aspecte tehnice, precum dimensiunea camerei, poziția ușilor și ferestrelor, prezența unei căzi sau a unui duș etc..

Dacă, pe de altă parte, trebuie să ajustați o baie existentă la stilul preferat, atunci ar trebui să mergeți în căutarea accesoriilor potrivite. În orice caz, sfatul este ca întotdeauna să vă interesați pe site-urile de specialitate pentru a vedea ce se potrivește unui anumit stil.

Pentru a vă asigura că apartamentul este în concordanță cu personalitatea voastră, atunci trebuie să fiți atent la culori: cu paleta greșită de nuanțe riscați să vă compromiteți toată muncă. În camerele mici, culorile închise nu sunt niciodată bune, deoarece doar nuanțele deschise permit camerelor să pară mai mari decât sunt în realitate. Nuanțele neutre sunt luminoase și elegante în același timp, și sunt baza ideală pentru mobilierul primitor de orice fel. De asemenea, în cazul în care intenționați să includeți elemente colorate, o puteți face oricând.

Dacă locuința voastră nu este foarte mare, concentrați-vă pe pereții de sticlă pentru a face mediul mai profund: îi puteți folosi pentru a împărți spațiile complementare cum ar fi zona de zi din bucătărie, de exemplu. Chiar și o oglindă se poate dovedi utilă pentru a vă permite să atingeți același obiectiv: creează un mediu care pare mai profund și mai luminos. De asemenea, aceasta poate aduce o notă de stil dacă este împodobită cu o ramă specială. În sfârșit, canapelele joase și măsuțele de cafea nu trebuie să fie așezate în exces și trebuie să vă ofere posibilitatea de a vă mișcă liber prin spațiu.

Indiferent de ce accesorii alegeți, acestea trebuie să fie de calitate, să nu arate ieftin și să fie mereu în concordanță cu stilul locuinței. De exemplu, dacă aveți o locuință mobilată în stil clasic sau shabby chic nu trebuie să amplasați obiecte decorative din plastic. Acestea sunt mai potrivite pentru o locuință amenajată modern sau în stil industrial.

Cu aceste sfaturi, sperăm că veți putea decora casa voastră conform personalității, realizând din locuința voastră un spațiu “hygge”.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri