Jurnalul.ro Sport Sporturi Rafael Nadal ar putea rata Roland Garros

Rafael Nadal ar putea rata Roland Garros

de Redacția Jurnalul    |   

Unchiul și fostul antrenor al lui Rafael Nadal, Toni Nadal, a declarat că cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam nu va reveni în competiție până când nu va fi pe deplin apt, asta incluzând și posibilitatea ca acesta să rateze Roland Garros.

Nadal s-a luptat cu accidentările de când s-a retras din semifinala de la Wimbledon 2022 împotriva lui Nick Kyrgios. Jucătorul de 36 de ani a suferit o rupturăla mușchiul abdominal și a jucat sezonul acesta doar nouă meciuri, câștigând patru.

Cel mai recent, Nadal s-a retras de la Barcelona Open, apărând semne de întrebare cu privire la momentul în care jucătorul spaniol va reveni. În cadrul unei discuții cu Bartoli Time de la RMC, unchiul lui Nadal, Toni, a explicat că nepotul său nu va grăbi o revenire doar de dragul de a o face.

"Am vorbit cu el sâmbătă. Și va reveni doar dacă va fi în stare bună, 100%. El știe că altfel nu va fi bine pentru el. A jucat la Australian Open fără să fie în formă fizică de top. Cred că vrea să se simtă foarte bine. Și-ar dori să ajungă la Roland-Garros cu încredere și cu un fizic bun. Deocamdată, trebuie să așteptăm.", a mai declarat pentru RMC Sport, Toni Nadal.

Nadal este campionul în exercițiu la Roland Garros și a câștigat evenimentul de un număr record de 14 ori de-a lungul carierei sale.

Dar, unchiul Toni a declarat că nu este îngrijorat de accidentele lui Rafa în timpul sezonului 2023. De asemenea, el îl susține pe nepotul său să performeze din nou la Roland Garros în acest an.

"Am spus de multe ori despre Rafa că, chiar dacă nu ajunge în condiții foarte bune, atunci când intră pe terenul Philippe-Chatrier, totul se schimbă. Are nevoie de câteva meciuri nu prea dificile pentru a se pune în mișcare. Știu că Zverev, Alcaraz, Djokovic, Rune, Rublev sunt foarte puternici. Dar, cu mintea lui, știu și că Rafa poate câștiga. Vreau să gândesc la fel și anul acesta".

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: rafael nadal ratare roland garros
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri