Jurnalul.ro Ştiri Externe Un refugiat sirian însângerează sărbătoarea unui oraș german

Un refugiat sirian însângerează sărbătoarea unui oraș german

Un refugiat sirian în vârstă de 26 de ani s-a predat poliției germane și a declarat că este autorul atacului oribil petrecut în weekend, în orașul Solingen. „Implicarea acestei persoane face obiectul unei investigații amănunțite”, au anunțat ieri poliția și procuratura din Düsseldorf, într-o declarație comună. Publicațiile Bild și Spiegel au scris că suspectul avea hainele pătate de sânge.

Trei persoane au fost ucise și alte opt rănite, într-un atac cu cuțitul, în timpul festivităților dedicate împlinirii a 650 de ani de istorie a orașului Solingen, situat la de 25 kilometri de Düsseldorf.

Cei care și-au pierdut viața sunt o femeie de 56 de ani și doi bărbați, de 56 și respectiv 67 de ani. Patru dintre răniți sunt în stare foarte gravă. Toate victimele au fost înjunghiate în zona gâtului.

Complice la 15 ani

„Bărbatul pe care l-am căutat toată ziua tocmai a fost luat în custodie”, a anunțat sâmbătă seară, la postul public de televiziune ARD, ministrul de Interne al landului North Rhine-Westphalia.

Presa germană relatase că forțele speciale ale poliției ocupaseră un centru de refugiați cu care suspectul era asociat, situat la 300 de metri de locul de desfășurare a festivalului.

De asemenea, poliția reținuse un adolescent de 15 ani, despre care se crede că ar fi știut că se pregătea un atac.

„Un atac oribil”

Solingen programase trei zile de festivități în acest weekend, la care urmau să participe 75.000 de oameni, însă totul s-a terminat vineri, în jurul orei locale 22.00. Imediat după atac, autoritățile au cerut populației să părăsească Fronhof, piața centrală a orașului.

Cancelarul Olaf Scholz a descris atacul drept „un act oribil”, în timp ce gruparea teroristă Statul Islamic s-a grăbit să revendice atentatul, fără a furniza însă vreo probă.

Echipele de top ale Germaniei au jucat în etapa din weekend a Bundesliga cu banderole negre.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri