Jurnalul.ro Cultură Teatru Regal teatral oferit de TNB la Chișinău

Regal teatral oferit de TNB la Chișinău

de Magdalena Popa Buluc    |   

Teatrul Național ”I.L.Caragiale” va fi prezent și în acest an la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău, importantă acțiune de diplomație culturală, ajunsă în 2024 la cea de a IX-a ediție.

Spectacolele pe care TNB le va prezenta pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău în cadrul acestui eveniment sunt REGELE MOARE de Eugen Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu (în data de 10 septembrie), GERTRUDE de Radu F. Alexandru, regia Silviu Purcărete ( în 13 septembrie)  și LA CÂȚIVA OAMENI DISTANȚĂ DE TINE de Dan Coman, regia Radu Afrim (în 14 septembrie). Așteptate cu deosebit interes, fiind vorba de trei titluri de mare succes din repertoriul curent al TNB, cu distribuții de excepție, spectacolele TNB vor oferi publicului de la Chișinău un adevărat regal teatral. Vor fi prezenți pe scenă Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki, Șerban Pavlu, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi, Mircea Rusu, Marius Manole, Alexandru Potocean, Paul Chiribuță, Lari Giorgescu, Natalia Călin, Mirela Oprișor, Flavia Giurgiu, Ștefan Iancu.

Această – déjà tradițională - Reuniune a Teatrelor Naționale Românești de pe ambele maluri ale Prutului, menită să valorifice identitatea culturală comună a celor două țări, este recunoscută la nivelul Instituțiilor Prezidențiale din România și din Republica Moldova, care, pentru al patrulea an consecutiv, au acordat statutul de Înalt Patronaj Prezidențial acestui eveniment, înscris în seria de acțiuni de asistență și sprijin în procesul de negocieri de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Turneul la Chișinău marchează, totodată, deschiderea noii stagiuni 2024-2025 a Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, stagiune despre care vom reveni pe larg într-un viitor comunicat de presă.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri