Jurnalul.ro Ştiri Observator Reguli noi pentru restaurante. Ce schimbări intră în vigoare din martie?

Reguli noi pentru restaurante. Ce schimbări intră în vigoare din martie?

de Andreea Tiron    |   

Meniurile cantinelor, restaurantelor şi fast-foodurilor vor fi modificate începând cu 15 martie. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului  a introdus reguli noi pentru agenții economici.

ANPC impune noi reguli restaurantelor. Începând cu 15 martie, în dreptul fiecărui preparat  vom regăsi ce ingrediente conține, valoarea nutrițională şi numărul de E-uri.

Horia Constantinescu, şeful ANPC a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre aceste noi reguli. Se pare că motivul acestor schimbări este  că tot mai mulți clienți își doresc să mănânce mâncare sănătoasă, cu mai puține E-uri:

"Ar trebui să fie regăsiți aditivii alimentari utilizați la prepararea respectivului produs în sensul în care dacă în compoziția acestuia intră la rândul lor alte ingrediente compuse și conțin aditivii despre care vorbim, acest lucru ar trebui adus la cunoștința consumatorului.

Sunt din ce în ce mai mulți cei care își doresc să mănânce cât mai aproape de natural, scurtând drumul, așa cum recomandă inclusiv Comisia Europeană, între furcă și furculiță. În sensul în care produsele care sunt furnizate de către producătorii locali, nu au nevoie de atâția conservanți și de atâtea etape de procesare, așa cum trebuie să parcurgă un produs ce vine de la mult mai mare distanță", a explicat Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu

Subiecte în articol: reguli noi meniuri restaurante
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri