Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de Crăciun: Lebăr de casă

Rețetă de Crăciun: Lebăr de casă

Ingrediente: 

 1 ficat de porc 

500-700 g carne de porc

 o bucata slanina afumata 

2 cepe medii

 intestine pentru umplut inima sau alte organe (optional)

 foi de dafin 

ienibahar

 sare 

piper

Mod de preparare:

Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.

 

 

Subiecte în articol: Lebăr de casă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri