Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de sos remoulade

Rețetă de sos remoulade

de Andreea Tiron    |   

Cu rădăcini franțuzești, rețeta de sos remoulade s-a răspândit în întreaga lume, luând diferite forme adaptate specificului fiecărei țări sau zone.

Potrivit cumvaplace.ro. rețeta de bază cuprinde maioneză, muștar, ierburi tocate, castraveți murați și capere, adică exact rețeta de mai jos.

INGREDIENTE

  • 230 g maioneză de casă

  • 2 linguri de ierburi tocate mărunt (pătrunjel, tarhon, chives)

  • 1 lingură de capere (din conservă)

  • 1 linguriță de muștar

  • 2 castraveți murați

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Taie castraveții pe lungime și scurge-i de zeamă cât mai bine, apoi taie-i în cubulețe cât mai fine.
  • Sfărâmă caperele cu lama cuțitului și taie-le cât mai mărunt.
  • Amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
  • Acoperă și dă la rece 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.
  • Încearcă această rețetă de sos Remoulade alături de cartofi la cuptor sau prăjiți, fripturi reci sau fructe de mare sau ouă fierte.

SFATURI

  • În funcție de preferințe, mai poți adăuga în sos un file de anchoa tocat fin. Pentru mulți bucătari, fileul de anchoa este ingredientul secret pentru multe rețete de sosuri, salate sau sandvișuri, datorită gustului său unic.
Subiecte în articol: sos remoulade reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri