Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă delicioasă de post: Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

Reţetă delicioasă de post: Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

de Redacția Jurnalul    |   

Reţetă de post - Pilaf cu conopidă, ardei şi roşii

Pentru acest pilaf avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g orez
  • o conopidă mai mare
  • 4-5 ardei grasi, de toate felurile, verde, roşu şi galben
  • 2-3 roşii maricele
  • ceapă roşie, cât de mult vă place
  • ulei
  • sare, piper proaspăt pisat

În primul rând tocăm ceapa pe care o călim în ulei. Ardeii îi tocăm în bucăţi mai mari şi îi punem peste ceapă şi ţinem pe foc vreo câteva minute după care adăugăm şi roşiile tocate.

Apoi, sărăm şi piperăm după gust şi lăsăm să fiarbă fără capac încă vreo 3-4 minute. Turnăm apă fiartă cât să acopere cnopida ruptă în bucheţele mici, acoperim şi lăsăm să fiarbă la foc mic. Între timp ne ocupăm de orez. Îl fierbem în apă cu sare. La o parte de orez, două de apă. După ce apa a scăzut şi orezul s-a fiert (să nu fie lipicios) îl turnăm peste legume.

Se serveşte fierbinte cu pâine proaspătă.

Subiecte în articol: reteta de post pilaf conopidă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri