Potrivit cumvaplace.ro, sunt crocante, ușor sărate, chiar acrișoare (în funcție de măslinele alese). Merg grozav cu o bere rece sau cu un șpriț de vară la o întâlnire cu prietenii. Sau când stați în fața televizorului, la emisiunea preferată, nici n-o să știți când s-a golit castronelul cu măsline :).
INGREDIENTE
-
350 g măsline fără sâmburi
-
2 ouă
-
Pesmet
-
Făină
-
Ulei de floarea-soarelui
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un bol cu făină, puneți măslinele foarte bine scurse și amestecați, astfel încât făina să le cuprindă foarte bine.
- Într-un alt bol, bateți ouăle. Dacă sunt mici, mai puneți încă unul. Într-un alt vas, puneți pesmetul.
- Luați măslinele pudrate cu făină, le treceți prin ou și apoi prin pesmet. Exact cum faceți și șnițelele.
- Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare, să prăjiți mai multe măsline în același timp. Verificați dacă s-a încins introducând o scobitoare în ulei. Dacă la suprafața scobitorii se formează mici bule, uleiul s-a încins.
- Puneți măslinele și le întoarceți după ce crusta s-a rumenit ușor. Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, să absoarbă din ulei.