Ingrediente
400 g piept de pui
300 g smântână
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 bucată ţelină mai mică
3 linguriţe orez
2 gălbenuşuri
2 căței de usturoi
zeama de la o lămâie
pătrunjel verde
sare
Mod de preparare
Se pune la fiert în 4 litri de apă pieptul de pui împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe. Se sărează și se lasă pe foc până se fierbe carnea. Se ia oala de pe foc, se aruncă ceapa și se taie carnea bucățele și se pune înapoi în supă. Se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul pisat şi orezul.
După ce orezul şi morcovii s-au fiert se pune zeama de lămâie. Se amestecă separat smântâna cu gălbenuşurile şi se adaugă treptat din zeama fierbinte până smântâna ajunge la temperatura supei, după care se tornă în oală. Se asezonează cu pătrunjel verde.Poftă bună!