Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Friptură de miel cu piure și măsline

Rețeta zilei: Friptură de miel cu piure și măsline

Ingrediente

  • 50 ml ulei de măsline extra virgin
  • 10 g piper negru
  • 10 g sare
  • 1 kg cartofi dulci
  • 3 buc rozmarin
  • 600 g pulpă de miel
  • 50 g măsline negre
  • 100 g smântână
  • 3 caței usturoi

Mod de preparare

Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și fierbeți-i în apă sărată 20-25 de minute, apoi scurgeți măslinele și tăiați-le inele. Spălați și uscați prin tamponare carnea de miel. Alegeți acele de rozmarin de pe 2 fire, tocați-le. Curățați și tocați usturoiul și amestecați cu rozmarinul. Frecați cu acest amestec carnea pe toate părțile, condimentați cu sare și piper și prajiți în 2 linguri de ulei încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Scurgeți bine de apă cartofii și lăsați să se mai răcească. Pasați-i cu restul de ulei și smântână, adaugați măslinele și condimentați, după gust. Serviți alături de friptură și ornați cu restul de rozmarin.Poftă bună!

 

Subiecte în articol: friptura de miel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri