Ingrediente
- 50 ml ulei de măsline extra virgin
- 10 g piper negru
- 10 g sare
- 1 kg cartofi dulci
- 3 buc rozmarin
- 600 g pulpă de miel
- 50 g măsline negre
- 100 g smântână
- 3 caței usturoi
Mod de preparare
Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și fierbeți-i în apă sărată 20-25 de minute, apoi scurgeți măslinele și tăiați-le inele. Spălați și uscați prin tamponare carnea de miel. Alegeți acele de rozmarin de pe 2 fire, tocați-le. Curățați și tocați usturoiul și amestecați cu rozmarinul. Frecați cu acest amestec carnea pe toate părțile, condimentați cu sare și piper și prajiți în 2 linguri de ulei încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Scurgeți bine de apă cartofii și lăsați să se mai răcească. Pasați-i cu restul de ulei și smântână, adaugați măslinele și condimentați, după gust. Serviți alături de friptură și ornați cu restul de rozmarin.Poftă bună!