Ingrediente
4 fripturi vită
2 linguri ulei măsline
1 ceapă
2 căței usturoi
400g roșii tăiate
100ml vin alb
300g paste
capere
măsline
busuioac
sare, piper
Preparare
Se împarte bucata de carne în 4 fripturi. Se freacă fiecare pe ambele părți cu 1 lingură de ulei de măsline și puțin piper negru. Se încinge o tigaie mare, apoi se prăjesc fripturile. Se scot pe o farfurie. Pentru sos, se adaugă în tigaie restul de ulei, apoi ceapa și usturoiul și se prăjesc pe foc potrivit 5 minute. Se adaugă roșiile și vinul. Se lasă să fiarbă totul liniștit 5-10 minute, până se formează sosul.Între timp, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată clocotită, apoi se scurg. Se amestecă în sos caperele, măslinele și busuiocul, se potrivește de sare și piper.Se pun fripturile în tigaie peste sos. Se distribuie pastele în patru farfurii și se presară cu frunze de busuioc, după gust. Se pun fripturile și sosul peste paste.Poftă bună!