Ingrediente
1 kg midii
50 ml vin alb sec
1/2 ceapă
1 ardei iute verde (sau fulgi de chili)
250 ml sos de roșii
80 gr feta de oaie și capră
1 linguriță oregano uscat
3 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Se curăță bine midiile, se spală și se lasă 10 minute la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie largă se încinge 1 lingură de ulei împreună cu vinul peste care se adaugă midiile. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă înăbușit 15 minute. Scoateți midiile din tigaie cu o paletă cu găuri. Lăsați lichidul rămas în tigaie să fiarbă la foc mic până treceți la urmatorul pas. Într-o tigaie căliți în 2 linguri de ulei ceapa și ardeiul iute tocate mărunt până se înmoaie. Adaugați lichidul redus de pe midii și sosul de roșii. Aduceți la fierbere. Adaugați oregano și feta sfărâmată și fierbeți 1 minut. În final se pun midiile și se amestecă ușor ca să se omogenizeze.Poftă bună! Retete.ro