INGREDIENTE:
Pentru blat:
● 150 g unt ● 300 g făină ● 2 gălbenușuri ● 1 lingură zahăr.
Pentru cremă:
● 500 ml lapte ● 5 linguri făină ● 2 gălbenușuri ● 75 g zahăr ● 1 linguriță esență de vanilie ● 150 g fructe de pădure ● 1 plic gelatină ● 100 ml compot.
PREPARARE:
Se amestecă untul tăiat cubulețe cu făina, apoi se încorporează gălbenușurile și zahărul. Când se obține un aluat omogen, se dă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul și se așază în forme. Se bagă la cuptor până se rumenesc, apoi se lasă la răcit. Pentru cremă,se pun 250 ml de lapte pe foc și se lasă să fiarbă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, se pune făina și restul de lapte rece. După ce s-au omogenizat, se încorporează în laptele fierbinte și se amestecă până se îngroașă. Se pune esența de vanilie și se lasă la răcit. Se umplu tartele cu cremă și deasupra se pun fructe de pădure. Gelatina se prepară conform instrucțiunilor și se amestecă cu compotul apoi se toarnă peste minitarte. Se lasă la rece.