Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Ouă umplute

Rețeta zilei: Ouă umplute

Ingrediente

- 10 ouă

- 4 linguri de maioneză

- 150 g pate de pasăre

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- un praf de sare

- piper

Mod de preparare

Pregătiţi-vă masa de lucru şi toate ingredientele ce vă vor fi necesare pentru rețetă. Spălaţi ouăle şi puneţi-le într-un vas pe foc.Fierbeţi ouăle.Când ouăle sunt fierte treceţi-le printr-un jet de apă rece şi începeţi să le curăţaţi.După ce aţi terminat să le decojiţi de coajă, tăiaţi ouăle în două jumătăţi.Pe o farfurie aşezaţi jumătăţile de ou, iar gălbenuşurile le veţi lua şi le veţi pune în bolul unde veţi prepara umplutura.Spălaţi ceapa şi pătrunjelul şi tocaţi-le mărunt.Mărunţiţi gălbenuşurile peste care adăugaţi apoi pateul şi maioneza şi omogenizaţi.Condimentaţi umplutura cu sare şi piper.La final, în umplutură adăugaţi pătrunjelul şi ceapa, păstrând câte puţin din fiecare pentru decor.Luaţi fiecare jumătate de ou şi umpleţi-le cu compoziţia obţinută anterior. Aveţi grijă ca fiecare jumătate să aibă umplutura mai bombată.După ce aţi terminat de umplut fiecare jumătate puteţi să le decoraţi după bunul plac şi apoi le daţi la rece. A se consuma de preferinţă în stare rece.

Subiecte în articol: Ouă umplute
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri