Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval

Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente

150 g şuncă afumată
100 g brânză de vaci
100 g caşcaval
1 gălbenuş
1 lingură ketchup
400 g foitaj
2 linguri pătrunjel verde tocat
1 linguriţă piper măcinat

Mod de preparare

Se taie şunca fâşii foarte subţiri, caşcavalul se rade, iar gălbenuşul se amestecă cu ketchupul. Se întinde aluatul de foitaj sub forma unui dreptunghi. Se unge foaia cu pasta de gălbenuş şi de ketchup, se presară brânza, şunca, caşcavalul, pătrunjelul şi piperul. Se rulează, apoi se înfășoară în ­folie şi se dă la rece pentru aproximativ 30 de minute. După ce a stat suficient la rece, aluatul se desface din folie şi se taie felii subţiri. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Poftă bună!

 

Subiecte în articol: reteta placinte cu șunca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri