Ingrediente
125 g unt
90 g zahăr brun
90 g zahăr alb
2 ouă
½ lingură bicarbonat de sodiu
½ lingură esenţă de migdale
sare
90 g făină
1 pahar lapte
150 g făină de ovăz
125 g ciocolată pentru menaj
60 g nuci
Mod de preparare
Untul, zahărul brun și cel alb se amestecă până se obține o cremă. Ouăle se bat separat, apoi se adaugă în cremă, împreună cu esenţa de migdale, iar separat făina se amestecă cu bicarbonatul și sarea. Se adaugă totul în prima compoziţie și se toarnă treptat laptele și făina de ovăz. Se taie mărunt nucile și se pun în amestec. Se ia cu o lingură câte puțin din umplutură și se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt, lăsând o mică distanță între ele. Se coc aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit. În final se topeşte ciocolata şi se orneză fursecurile.Poftă bună!