Ingrediente
4 buc homar
ulei de măsline
ceapă galbenă
usturoi
morcovi
praz
țelină
500 ml vin alb sec
foi de dafin
300 g orez
20 g unt
Mod de preparare
Decongelăm homarii la temperatura camerei cu câteva ore înainte, îi decorticăm, scoatem carnea și o tocăm. Prajim carnea de homar în 1-2 linguri de ulei fierbinte timp de 10 minute apoi adaugăm și legumele. Prăjim pentru încă câteva minute, apoi adaugăm vinul și aproximativ 500 ml de apă. Adaugăm frunzele de dafin și înăbușim la foc mic timp de 1 oră, amestecând din cand în când. La final, strecurăm și păstrăm sucul rezultat.Prăjim ceapa, apoi adaugăm orezul, îl călim și punem sucul rezultat anterior. Turnam putin cate puțin suc pâna când este încorporat de orez. Călim carnea de homar în uleiul rămas și îl amestecam cu risotto.Condimentăm după gust cu sare și piper.Poftă bună!