Ingrediente:
1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano uscat, piper, 1-2linguri ulei măsline extravirgin, 1 chiflă integrală
Mod de preparare: Se rupe chifla în bucăţele şi se pune la cuptor, la 150 grade Celsius, pentru cca cinci minute. Pot fi lăsate şi la temperatura camerei până se deshidratează natural.
Pe o farfurie largă se aşează jumătate din bucăţile de chifle uscate. Deasupra, se taie cuburi roşiile şi castraveţii. Ceapa se toacă cubuleţe mici. Se aşează legumele sub formă de piramidă.
Deasupra legumelor se presară pătrunjelul şi busuiocul tăiat fin. Se adaugă măslinele scurse şi caperele desărate în apă rece.
Aşezaţi de jur împrejur feliile feta. Presăraţi oregano din belşug şi puţin piper negru. Aşezaţi bucăţile de chiflă rămase deasupra şi turnaţi uleiul extravirgin. (e-retete.ro)