Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Salată de Paste Farfalle cu Prosciutto Crudo

Rețeta zilei: Salată de Paste Farfalle cu Prosciutto Crudo

Ingrediente:

340g paste farfalle, 200g șuncă, 1 linguriță muștar,3 linguri maioneză, 200g  giardiniera (legume murate în oțet),1/2 lămâie, 3,5 linguri ulei de măsline extra virgin,sare și piper

Mod de preparare:
Se pune maioneza, muștarul, o lingură de ulei și puțin piper într-un bol și se amestecă bine cu o furculiță, apoi se taie prosciutto și legumele murate în oțet în pătrățele.Se decojește lămâia, cu tot cu partea albă. Se păstrează doar pulpa care se taie în bucățele mici. Pastele se fierb  într-o oala mare cu apă sărată. După ce au fiert se  scurg și se pun într-un bol. Peste ele se  adaugă  sosul făcut la început, cu prosciutto, legume și lămâi. Se amestecă bine și în final salata se stropește cu puțin ulei de măsline. Poftă bună! Rețete.ro .

Subiecte în articol: reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri