Jurnalul.ro Timp liber Ce putem pregăti în bucătărie pentru a dărui de Moș Nicolae?

Ce putem pregăti în bucătărie pentru a dărui de Moș Nicolae?

de Andreea Tiron    |   

Este vremea când copiii își pregătesc ghetuțele pentru darurile de Moș Nicolae și parcă în fiecare an ne este tot mai greu să găsim ceva potrivit pentru eveniment. Sigur că sunt daruri mii și mii prin magazine, dar atmosfera de sărbătoare într-o casă poate începe din bucătărie, printre arome și culori. 

Potrivit cumvaplace.ro, sunt cadouri pe care le poți cumpăra, cu mai mulți sau mai puțini bani, dar sunt și cadouri pe care le poți doar oferi: timp, atenție, căldură. Sau lucruri făcute cu migală, adică tot cu timp, atenție și căldură. Iar între acestea se înscriu dulciurile de casă și micile alinturi pentru întreaga familie.

Așadar, ce putem pregăti în bucătărie pentru a dărui de Moș Nicolae? Sau pentru a transforma ziua într-una realmente specială și pentru mai mici și pentru mai mari? 

Un cadou este cu adevărat festiv dacă îl ambalăm frumos, cu o panglică roșie sau verde, nu trebuie să fie prea complicat. Foarte mulți sunt cei care păstrează prin sertare de la flori sau alte cadouri tot felul de funde sau panglici și este momentul să le mai acordăm o șansă! În plus, dacă aveți la îndemână celofan simplu, nu trebuie decât să îl așezați pe masă, să puneți biscuiți de casă, bomboane sau fursecuri în mijloc și să legați totul cu fundă. Chiar va arăta simpatic!

La fel de bine, dacă aveți o jumătate de oră de mers prin magazine, găsiți ambalaje simpatice de unică folosință, cutiuțe de carton sau mici săculeți de pânză, în care să vă așezați darurile. Sau poate chiar cutii metalice, frumos desenate. Pot fi refolosite dacă rămân în familie! 

  • Biscuiți cu ciocolată. Totdeauna copiii se bucură de ciocolată, dar o putem combina cu biscuiți pentru a-i reduce cantitatea. 
  • Și dacă vorbim de dulciuri ceva mai sănătoase, putem încerca și bomboanele cu ovăz și vișine.
  • Sau biscuiți cu ovăz și stafide ori cu gem și nucă de cocos sau cu ovăz și merișoare
  • Biscuiții bulgări de nea sunt foarte potriviți pentru acest sezon, iar așezați frumos într-o cutie colorată de carton sunt un cadou perfect și pentru copii.
  • Și limbile de pisică sunt tare simpatice și copiii s-ar amuza să le crănțăne lângă o cană de lapte sau ceai. În plus, și acestea pot fi scufundate, măcar la un capăt, în ciocolată topită. 
  • Prăjitura cu cartofi unii și-o mai amintesc, alții poate nu, dar este și ușor de făcut și seamănă cu trufele de ciocolată, adică numai bună de dat în dar.  
  • Nucile și migdalele caramelizate sunt pe gustul tuturor și atât de simplu de pregătit!
  • O punguță frumos legată cu fundă și încărcată cu fructe deshidratate este o minunăție de cadou, mai ales că unele pot fi ronțăite fără probleme de cei mici, în loc de chipsuri. Iar feliile de măr și de citrice pot deveni foarte bine decoruri pentru pomul de Crăciun în curând! Este un dar la care cei mici și cei mari pot contribui împreună, în pregătirea sărbătorilor ce vin.

Așteptându-l pe Moș Nicolae

Aveți sau nu aveți copii, este mai puțin important, tuturor ne place să primim și unora ne place mai mult să dăruim, iar o sărbătoare poate să ne ajute să ne bucurăm cu toții de o zi specială sau o seară minunată în familie sau cu prietenii.

Aproape toate rețetele pe care vi le-am recomandat pot fi pregătite împreună cu copiii, dacă vreți să îi implicați în decorațiuni sau pur și simplu să se simtă importanți în bucătărie. Sau poate vreți să le faceți o surpriză cu desertul lor favorit… 

În mod tradițional, darurile de Moș Nicolae constau în fructe și dulciuri sau dacă e cazul temuta nuielușă, dar nimeni nu spune că trebuie să fie standard. Doar imaginația voastră și preferințele celor mici decid ce fel de dulciuri for fi în ghetuțe și cum îl așteptați cu toții pe Moșul de dinainte de Crăciun.

Subiecte în articol: bucătărie dulciuri retete moş nicolae
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri