Jurnalul.ro Timp liber Culinar Surpriza din cămară: borcanul cu ridichi murate

Surpriza din cămară: borcanul cu ridichi murate

de Andreea Tiron    |   

Gogoșari umpluți cu struguri, castraveți în oțet sau în saramură, varză la borcan ori la putină sunt murăturile pe care e greu să nu le întâlnești în cămările tradiționale. Dar ce-ați spune de niște murături…mai deosebite?

Cumvaplace.ro vă propune o salată de ridichi murate, delicioasă într-un sandviș cu friptură sau lângă o tocană de cartofi sau alături de o iahnie de fasole.

INGREDIENTE

  • 500 g ridichi (6 legături)

  • 150 ml oțet de 6 grade

  • 100 g zahăr tos

  • 80 ml apă

  • 1 linguriță de sare

  • 1 linguriță de semințe de muștar

  • 2 foi de dafin

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți ridichile feliate într-un borcan de 500 ml, sterilizat în prealabil.
  • Aduceți oțetul, zahărul, apa, sarea, condimentele și frunza de dafin la temperatura de fierbere.
  • Turnați lichidul fierbinte peste ridichi, închideți ermetic și lăsați să se răcească.
  • Salata de ridichi murate se poate mânca după 6 ore și o puteți păstra la frigider 2 luni.

REȚETĂ VIDEO

ridichi murate

 

Subiecte în articol: ridichi murate salata murături
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri