Jurnalul.ro Timp liber Casa Rolul ușilor și ferestrelor

Rolul ușilor și ferestrelor

La construirea de case și imobile, designul a fost un aspect mai puțin important. Durabilitatea, construcția stabilă, siguranța și confortul au fost principalul obiectiv.

Rolul ușilor și ferestrelor în designul interior


La construirea de case și imobile, designul a fost un aspect mai puțin important. Durabilitatea, construcția stabilă, siguranța și confortul au fost principalul obiectiv. Aceste calități sunt încă factori foarte importanți, dar stilul și estetica joacă, de asemenea, un rol din ce în ce mai important în proiectare și construcție. Materialul și aspectul ușilor și ferestrelor, ferestrelor și ușilor s-au schimbat și ele de-a lungul timpului. În ceea ce privește funcția lor, îndeplinesc sarcini de izolare termică și fonică și de siguranță.


Să deschidem o fereastră către lume!

Folosiți panouri fonoabsorbante (lyddæmpende plader)
Ferestrele pot fi din lemn sau plastic. Avantajul ferestrelor din lemn este că lemnul este ventilat, deci există mai puține șanse de mucegai, dar apartamentul poate fi deseori curentos. Ferestrele din lemn necesită, de asemenea, o îngrijire specială dacă doriți ca acestea să aibă un efect frumos și natural în deceniile următoare. Ferestrele din plastic sunt cele mai populare astăzi, deoarece se închid perfect și fără goluri, deci sunt utile și în termeni de izolare termică și fonică. Cu toate acestea, datorită etanșării fără goluri, pereții pot deveni mucegăiți, astfel încât chiar și în timpul iernii, aerisiți de mai multe ori pe zi.
Dacă ne place lumina naturală în casa lor, ar trebui să instalăm ferestrele cât mai mari și ușile de sticlă ale terasei în apartamentul nostru, dacă posibilitățile noastre ne permit. Lumina soarelui care intră creează o atmosferă mai caldă și mai prietenoasă și îi face pe proprietari să se simtă mai bine. Suprafețele mari de sticlă au, de asemenea, dezavantaje. Acest lucru se datorează faptului că sticla reflectă sunete și creează ecouri. Dacă petrecem mult timp într-o cameră cu sunete neplăcute, ecou, ​​vom experimenta în curând efectele sale negative.

Poate duce la dureri de cap, nervozitate și, pe termen lung, la boli și mai grave.

Dacă doriți să economisiți energie în casa dvs., merită să folosiți geamuri termopan. Aceste sticle sunt destul de scumpe, deci nu toată lumea ar putea să le permită. Se recomandă asigurarea ferestrelor cu material de izolare adecvat pentru a menține cât mai puțină căldură în afara încăperilor.

Dacă locuiți într-o clădire veche în care izolația termică este inadecvată sau dacă există suprafețe mari de ferestre în apartamentul nostru, perdelele acustice absorbante de sunet pot fi utile. Aceste țesături au proprietăți specifice de absorbție a sunetului și de izolare termică. Spre deosebire de perdelele tradiționale, acestea atenuează zgomotul mult mai eficient. Și cu izolația lor termică, putem economisi și energie, care nu numai că este importantă pentru protecția mediului, ci și poate reduce costurile noastre generale.

Perdelele izolate fonic pot fi folosite și ca jaluzele și pot arăta bine ca decorațiuni pentru casă datorită gamei largi de culori și modele. Am testat panourile decorative ale companiei daneze de acustică Perfect-Acoustic.


Nu vă grăbiți în casă împreună cu ușa!


Dimensiunile și tipul ușilor sunt, de asemenea, determinate de dimensiunea și designul proprietății. Există uși cu un singur strat, cu două foi, ușile glisante și pot fi realizate din lemn, plastic sau sticlă. Pentru ușile glisante, ne putem aștepta la goluri mai mari decât pentru ușile convenționale. Sunetele sunt reflectate de la suprafața ușilor de sticlă, ceea ce poate duce la o acustică neplăcută. Sticla termoizolantă poate fi folosită și la uși, dar nu va fi distractivă ieftin. De asemenea, golurile din uși trebuie izolate dacă nu dorim căldura să scape prin goluri. Izolarea termică nu este importantă doar în timpul sezonului de iarnă. Gândiți-vă la izolația termică chiar și în timpul căldurii de vară. Dacă se folosește un aparat de aer condiționat, aerul plăcut și răcoros va curge la marginile ușilor slab izolate și sufocant, va curge aer cald. Perdelele de izolație termică plasate în fața ușilor sau chiar utilizate ca separator de cameră reduc efectiv zgomotul și poate fi folosit și pentru izolația termică.

În casele mai vechi, ușile pot să nu fie libere. Covoarele izolante fonic și termic pot fi așezate pe podeaua sau gresia din lemn, care protejează și împotriva curenților de aer sub ușă. Covoarele de izolare fonică fac, de asemenea, o treabă bună în fața curții și a ușilor din față, împotriva curenților și a zgomotului.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri