Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii România va dezvolta componente de microelectronică peste nivelul tehnologic din lume

România va dezvolta componente de microelectronică peste nivelul tehnologic din lume

de Redacția Jurnalul    |   

Un proiect din România va dezvolta componente de microelectronică peste nivelul tehnologic al pieței globale. Anunțul a fost făcut, marți, de ministrul Economiei, Radu Oprea.

Declarația despre investițiile în microelectronică au fost făcute în timpul unei vizite la Timișoara.

„Microelectronica este o oportunitate pentru industria românească. Pentru proiectul IPCEI (Proiect important de interes economic european) România a selectat participanții direcți companiile: Continental Automotive Romania SRL; NXP Semiconductors Romania SRL, Robert Bosch SRL, iar participanții indirecți sunt opt Universități Politehnice. Proiectul va dezvolta competențe de proiectare și de fabricație pentru componentele de microelectronică peste nivelul tehnologic al pieței globale, contribuind la dezvoltarea ecosistemului național și european. Pentru a accelera procesul de implementare m-am întâlnit cu reprezentanții Continental și ai Universității Politehnice Timișoara. Planul de acțiune are termene clare, așa că împreună și cu ceilalți actori implicați îl vom urma cu strictețe”, a scris Radu Oprea pe Facebook.

Tot la Timișoara, ministrul Economiei și specialiștii au discutat despre posibilitatea realizării unei drone subacvatice.

„Tot la Timișoara am vizitat compania DRASS Group, care este un lider recunoscut în soluții de apărare, scufundări comerciale și hiperbare la nivel mondial. Am discutat cu managerii Drass despre posibilitarea de a fabrica drone subacvatice în România. Au experiență în acest domeniu și pot fi parte a proiectului drona românească. De asemenea, am vizitat și doi antreprenori care au debutat în afaceri cu sprijinul programelor dezvoltate de MEAT: Ortomed Ultrasound SRL – companie finanță prin Start Up Nation ediția 2022 și care desfășoară activități de asistență medicală specializată și B-Fine S.R.L. – companie finanțată prin Femeia Manager 2022, care are un concept inovativ pentru relaxare prin plutire în băi saturate cu magneziu”, a precizat Radu Oprea.

Subiecte în articol: Investitii microelectronica Radu Oprea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri