Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză SUA că se opune dialogului cu Ucraina: "Actuala administrație insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean"

Rusia acuză SUA că se opune dialogului cu Ucraina: "Actuala administrație insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean"

de Redacția Jurnalul    |   

Administraţia Joe Biden nu doreşte ''niciun dialog'' privind Ucraina şi insistă să continue războiul "până la ultimul ucrainean", a declarat marţi Kremlinul, potrivit EFE.

"Deocamdată pornim de la realităţile existente. Vedem că actuala administraţie se opune oricărui dialog şi insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean, fără a economisi resurse financiare sau echipamente militare pentru aceasta", a apreciat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Întrebat de jurnalişti dacă această situaţie s-ar putea schimba odată cu venirea la Casa Albă a lui Donald Trump şi cu posibila mediere a acestuia în conflict, Peskov a răspuns că va trebui să aştepte rezultatele alegerilor din SUA.

"În prezent este candidat la preşedinţia Statelor Unite. Să aşteptăm rezultatele alegerilor, alegătorii americani sunt cei care trebuie să-şi decidă viitorul', a transmis Peskov.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări în urmă cu câteva săptămâni că nu se îndoieşte că Trump este sincer atunci când vorbeşte despre dorinţa sa de a pune capăt războiului din Ucraina.

"Nu-i cunosc propunerile.  Dar nu mă îndoiesc că vorbeşte sincer şi noi sprijinim acest lucru", a declarat Putin într-o conferinţă de presă pentru presa rusă la Astana.

Agerpres

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri