Jurnalul.ro Sport Fotbal international Senegalezul Mane ratează Cupa Mondială

Senegalezul Mane ratează Cupa Mondială

Atacantul senegalez Sadio Mane nu va mai evolua la Cupa Mondială din Qatar, afectând serios șansele echipei sale, după ce oficialii au confirmat joi că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală, după o accidentare la picior suferită în perioada premergătoare turneului.

Mane era incert pentru echipa vest-africană după ce s-a accidentat jucând pentru clubul german Bayern Munchen.

"Din nefericire, RMN-ul de astăzi (joi) ne arată că recuperarea nu este atât de favorabilă pe cât am sperat și, din păcate, ne hotărâm să declarăm retragerea lui Sadio de la Cupa Mondială", a declarat reporterilor medicul echipei Senegalului, Manuel Afonso.

Atacantul a fost crucial pentru succesul recent al Senegalului, considerată cea mai mare speranță a Africii la Cupa Mondială.

Absența sa va fi o lovitură pentru șansele africanilor de a ieși din Grupa A, unde vor înfrunta luni Olanda, înainte de a juca împotriva țării gazdă, Qatar, și Ecuador.

Mane a fost talismanul echipei, marcând penalty-ul câștigător în finala Cupei Africii pe Națiuni din Camerun în februarie și șase săptămâni mai târziu asigurând calificarea la Cupa Mondială. În ambele ocazii, au învins Egiptul la penalty-uri după prelungiri.

Mane, în vârstă de 30 de ani, a fost numit de două ori fotbalistul african al anului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Sadio Mane cupa mondială
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri