Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un deliciu: Salată cu dovleac și rucola

Un deliciu: Salată cu dovleac și rucola

Dovleacul și nucile sunt doar câteva din ingredientele care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie la început de toamnă. Dacă vrei să începi toamna cu o alimentație sănătoasă, poți încerca o salată hrănitoare realizată din aceste ingrediente de sezon. În preparea acestei salate, ai nevoie de două lingurițe de miere, un praf de piper negru, zahăr, două linguri de oțet, nuci, două lingurițe de unt, sare, cinci linguri de ulei de măsline, 350 de grame de dovleac tăiat în cubulețe și rucola. Pentru început trebuie să amesteci într-un bol cubulețele de dovleac, o lingură de ulei de măsline și sare. Transferă dovleacul pe o foaie de copt și lasă-l să se coacă aproximativ 20 - 25 minute, până se înmoaie. Între timp, topește untul într-o tigaie la foc mediu, iar apoi adaugă nucile și puțin zahăr. Amestecă în tigaie timp de 7 - 10 minute. Separat, amestecă oțetul, mierea, celelalte 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Apoi, combină rucola, dovleacul și nucile într-un bol, adaugă dressingul și amestecă bine.

Subiecte în articol: Salată cu dovleac și rucola
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri