Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de sfeclă coaptă cu hrean

Salată de sfeclă coaptă cu hrean

de Andreea Tiron    |   

Sfecla și hreanul fac o super-echipă! Încercați rețeta noastră de salată de sfeclă coaptă cu hrean și o să ne dați dreptate.

Să vă mai spunem că e grozavă lângă orice fel de friptură? Sau lângă salata de cartofi cu mărar și unt? Sau cu ceva carne fiartă? 
Potrivit cumvaplace.ro, sfecla coaptă e mult mai gustoasă decât cea fiartă.

INGREDIENTE

  • 4 sfecle

  • 3 linguri de cremă de hrean (sau hrean ras)

  • 2 linguri de oțet

  • Sare

  • Piper (opțional)

CUM SĂ FACEȚI

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Spălați foarte bine sfeclele. Eventual vă ajutați și de o periuță sau de un burete mai abraziv.
  • Le ștergeți de apă și le împachetați, separat, în folie de aluminiu. Așezați-le pe tavă (noi am tapetat-o cu hârtie de copt, să ne fie mai ușor s-o spălăm) și dați la cuptor.
  • Sunt coapte atunci când apăsați ușor fiecare sfeclă și o simțiți ușor moale. Timpul de coacere diferă mult în funcție de mărimea sfeclelor. Tocmai de aceea, pentru a se coace în același timp, e de preferat să fie toate de aceeași dimensiune.
  • După ce s-au copt, lăsați-le să se răcorească să le puteți curăța.
  • Le dați pe răzătoare (noi am folosit răzătoarea mare), într-un castron. Scurgeți zeama lăsată cât de bine puteți.
  • Pentru început, puneți 2 linguri de cremă de hrean, sare, piper și oțetul și gustați. În funcție de gust, mai adăugați ingredientele care vă sunt pe plac. Noi am pus în total 3 linguri de cremă de hrean, ne place gustul mai iute.
  • Amestecați și puneți salata de sfeclă cu hrean într-un recipient care se închide etanș (să nu se ”trezească” hreanul) și o păstrați la frigider.

Subiecte în articol: hrean sfecla rosie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri