Să vă mai spunem că e grozavă lângă orice fel de friptură? Sau lângă salata de cartofi cu mărar și unt? Sau cu ceva carne fiartă?
Potrivit cumvaplace.ro, sfecla coaptă e mult mai gustoasă decât cea fiartă.
INGREDIENTE
-
4 sfecle
-
3 linguri de cremă de hrean (sau hrean ras)
-
2 linguri de oțet
-
Sare
-
Piper (opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Spălați foarte bine sfeclele. Eventual vă ajutați și de o periuță sau de un burete mai abraziv.
- Le ștergeți de apă și le împachetați, separat, în folie de aluminiu. Așezați-le pe tavă (noi am tapetat-o cu hârtie de copt, să ne fie mai ușor s-o spălăm) și dați la cuptor.
- Sunt coapte atunci când apăsați ușor fiecare sfeclă și o simțiți ușor moale. Timpul de coacere diferă mult în funcție de mărimea sfeclelor. Tocmai de aceea, pentru a se coace în același timp, e de preferat să fie toate de aceeași dimensiune.
- După ce s-au copt, lăsați-le să se răcorească să le puteți curăța.
- Le dați pe răzătoare (noi am folosit răzătoarea mare), într-un castron. Scurgeți zeama lăsată cât de bine puteți.
- Pentru început, puneți 2 linguri de cremă de hrean, sare, piper și oțetul și gustați. În funcție de gust, mai adăugați ingredientele care vă sunt pe plac. Noi am pus în total 3 linguri de cremă de hrean, ne place gustul mai iute.
- Amestecați și puneți salata de sfeclă cu hrean într-un recipient care se închide etanș (să nu se ”trezească” hreanul) și o păstrați la frigider.