Jurnalul.ro Ştiri Observator Șapte pasaje pietonale subterane vor fi construite pe DN1, DN1A și DN1B

Șapte pasaje pietonale subterane vor fi construite pe DN1, DN1A și DN1B

de Redacția Jurnalul    |   

Șapte pasaje pietonale subterane vor fi construite pe DN1, DN1A și DN1B. CNAIR a anunțat miercuri că au fost desemnați câștigătorii contractelor pentru elborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor pentru autorizarea lucrărilor.

Potrivit unui comunicat al companiei, pasajele subterane vor fi amplasate astfel: DN 1A în zona km 88+900, localitatea Blejoi, DN 1A în zona km 97+140, localitatea Lipănești, DN 1A în zona km 101+720, localitatea Măgurele, DN 1A în zona km 102+785, localitatea Măgurele, DN 1A în zona km 111+850, orașul Vălenii de Munte, DN 1B în zona km 42+970, orașul Mizil, toate în județul Prahova.

Prețurile oferite de firmele desemnate câstigătoare în cadrul celor sapte loturi ale procedurii de achiziție publică sunt cuprinse între 295.000 și 302.000 lei.

Durata fiecarui contract este de 150 de zile, dintre care 90 de zile sunt pentru elaborarea studiilor de fezabilitate (SF - Etapa I) și 60 de zile sunt pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (PAC - Etapa II).

Prin elaborarea studiilor de fezabilitate se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul rețelei rutiere din România de transport, inclusiv sub aspect de siguranță rutieră și fluidizarea traficului pe rețeaua de drumuri naționale, transmite CNAIR.

În perioada următoare, după împlinirea termenului legal pentru depunerea contestațiilor, precum și ulterior soluționării eventualelor contestații, ofertanții câstigători vor fi invitați la sediul CNAIR pentru semnarea contractelor, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestora.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: pasaj pietonal dn1
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri