100 g frunze mari de loboda,
200 g orez,
doua cepe,
200 g bulion,
o lingurita faina,
o legatura marar,
sare, ulei, piper, 1 l bors
Preparare
Se spala frunzele in apa rece, apoi se oparesc un pic cu atentie, sa nu se rupa.
Ceapa se toaca marunt si se prajeste jumatate din cantitate pana capata culoarea galbena, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion si bors, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca si se adauga piper si sare, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute.
Formam sarmalutele, pe care le asezam intr-o cratita.
Sosul
Se prajeste in ulei restul de ceapa taiata marunt, se adauga faina, iar dupa ce s-a rumenit putin se stinge cu bors. Se strecoara sosul, se adauga mararul si se potriveste de piper si sare. Se toarna sosul peste sarmalute si se da la cuptorul incalzit, sa fiarba la foc mic.