Jurnalul.ro Auto Scuter pe benzină sau electric: Ce să aleg?

Scuter pe benzină sau electric: Ce să aleg?

Probabil multe persoane care doresc să-și achiziționeze un scuter se confruntă cu o dilemă și nu știu dacă să aleagă unul pe benzină sau unul electric. Fiecare opțiune are diferite avantaje și dezavantaje, iar inainte de a face o alegere, este important să fie analizate cu atenție acestea, poate mai ales în funcție de nevoile și preferințele individuale, deoarece anumite aspecte ale unui scuter pentru unele persoane pot reprezenta avantaje, în timp ce pentru altele aceleași aspecte pot însemna dezavantaje.

Prețuri de achiziție

Diferențele de preț între modelele de scutere pot fi foarte mari, chiar și între un model de scuter pe benzină și un altul tot pe benzină, sau între unul electric și altul tot electric. Pentru a putea face o comparație care ar putea fi măcar într-o anumită măsură relevantă, între prețul de achiziție al unui scuter pe benzină și unul electric, poate ar fi bine ca aceasta să fie făcută între două modele cu performanțe apropriate și de la același brand.

Costurile de operare

Un aspect foarte important și care nu ar trebui deloc neglijat atunci când vă achiziționați un scuter, fie el pe benzină sau electric, îl reprezintă costurile de operare ale acestuia. Un scuter electric poate avea adesea costuri de operare considerabil mai mici decât un scuter pe benzină cu performanțe similare, iar diferentele majore pot proveni mai ales din costurile de întreținere și combustibil / energie electrică. Scuterele electrice beneficiază de multe ori de costuri mai mici de întreținere decât cele pe benzină, iar costul energiei electrice consumate de un scuter electric este deseori simțitor mai mic decât costul combustibilului consumat de un scuter pe benzină, bineînteles dacă ne raportăm la aceiași distanță parcursă și în aceleași condiții. Totuși, este bine de avut în vedere faptul că bateriile scuterelor la un moment dat vor trebui schimbate, iar costul înlocuirii bateriei unui scuter electric este posibil să fie destul de mare.

Autonomie

Chiar dacă scuterele sunt folosite de multe ori pe distanțe relativ scurte, autonomia acestora este de multe ori un criteriu important de selecție. De regulă, scuterele pe benzină au o autonomie considerabil mai mare decât cele electrice, și în plus, timpul de umplere a rezervorului unui scuter pe benzină este foarte mic comparativ cu timpul necesar încărcării bateriei unui scuter electric. Pentru multe persoane, autonomia destul de mică a scuterelor electrice este principalul motiv care le împiedică în a le cumpăra. În prezent, există și modele de scutere care au baterie detașabilă ce poate fi înlocuită ușor cu o alta, dar chiar și așa, multe persoane care pun un accent deosebit pe autonomie aleg să opteze pentru scutere pe benzină.

Putere

Multe persoane consideră că, în general, scuterele pe benzină au motoare mai puternice decât scuterele electrice, cu toate acestea, este bine de știut faptul că, în zilele noastre, există și scutere electrice cu motoare mai puternice decât ale multor modele de scutere pe benzină, chiar dacă poate acestea sunt mai rar întâlnite.

Silențiozitate

Pentru multe persoane silențiozitatea este un aspect important, iar scuterele electrice sunt cunoscute ca fiind de obicei mai silențioase decât cele pe benzină. Cu toate acestea, multe persoane sunt mai atrase de scuterele pe benzină și nu consideră deranjant zogmotul produs de acestea, ci mai degrabă le oferă o senzație plăcută și îl asociază cu puterea motorului.

Alegerea dintre un scuter electric și unul pe benzină, chiar și cu performanțe similare, s-ar putea să nu fie prea simplă. Este important să vă cunoașteți bine preferințele și nevoile actuale și chiar să încercați să anticipați pe cât posibil cum se vor schimba ele în viitor, dar și să vă informați temeinic despre modelele care vă prezintă interes și să analizați cu atenție avantajele și dezavantajele acestora.

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri