În multe cazuri, balconul este folosit ca zonă suplimentară de uscare a hainelor. Sau sfârșește prin a fi o zonă de depozitare a cutiilor cu lucruri vechi și a bicicletelor. Este păcat să rămână doar atât pentru că, cu puțină creativitate, balconul tău poate fi transformat într-un spațiu extrem de util.
Așadar, am adunat câteva idei de amenajare interioară care te vor ajuta să creezi balconul visurilor tale:
1. Amenajează un perete verde
Viața de zi cu zi în forfota orașului poate duce la o deconectare serioasă de la natură. Profită la maximum de spațiul exterior al apartamentului și amenajează un perete verde pe unul din pereții laterali, dacă aceștia există.
Poți opta pentru un perete verde artificial sau unul viu, cu plante reale. Acest lucru ajută, de asemenea, la reglarea temperaturilor și menține zonele din jur mai răcoroase.
2. Amplasează un paravan din lemn
Acesta este cel mai simplu mod de a bloca privirile indiscrete atunci când încerci să te bucuri de puțin aer, servind cafeaua în balcon. Un paravan subțire din lemn montat deasupra balustradei îți va oferi un strop de intimitate.
Un alt avantaj este că un astfel de paravan va permite circulația aerului și în același timp vei fi ferit de privirile curioșilor.
De asemenea, pentru a bloca soarele aspru de după-amiază sau pentru a-ți proteja intimitatea, poți acoperi balconul cu jaluzele din bambus, obloane rulante sau chiar poți folosi plante suspendate pentru a spori intimitatea.
Tot ce ai nevoie pentru a-ți savura cafeaua de dimineață pe balcon, în intimitate este o măsuță de cafenea și un scaun cochet. Alege o măsuță care se pliază ușor, astfel încât să o poți depozita înăuntru dacă este necesar.
3. Optează pentru gresie cu aspect de materiale naturale
Dacă la interior ai mai multe opțiuni de pardoseală în funcție de preferințe, pentru balcon îți recomandăm să alegi un model de gresie de exterior care să imite lemnul sau piatra naturală.
Astfel de modele de gresie creează o atmosferă mai primitoare într-o mare de betoane. Apoi, amplasează pe balcon multe ghivece cu plante verzi, bogate în frunze, pentru a crea senzația de grădină de vară. Adaugă câteva plante aromatice pentru ca balconul să miroasă la fel de bine precum arată.
4. Alege mobilier pliabil
Nu este nevoie să investești prea mult în mobilier de exterior. Dacă spațiul este restrâns și nu dorești să îl aglomerezi cu mobilier, piesele pliabile sunt cea mai bună opțiune. Acestea nu necesită o îngrijire extinsă, ocupă mai puțin spațiu și pot fi mutate cu ușurință.
Optează și pentru câteva perne tip taburet colorate și confortabile și adaugă un covor de exterior.
Mai mult, dacă ai în plan o renovare completă a balconului, de ce să nu adaugi instalații sanitare și să muți mașina de spălat pe balcon? Poți amplasa câteva dulapuri de perete suplimentare, o tejghea pentru chiuvetă și câteva dulapuri joase pentru a crea o cameră utilitară.
5. Proiectează o zonă pentru cocktailuri
Ce este mai relaxant decât un happy hour în aer liber? O măsuță-bar îngustă ancorată de perete și două scaune sunt tot ce ai nevoie pentru a crea un spațiu în care să te relaxezi și să savurezi o limonadă în timp ce te pregătești să admiri apusul.
Așadar, spațiul privat în aer liber este visul celor mai mulți oameni care locuiesc în apartamente, chiar dacă este vorba doar de un mic balcon. Dacă ești suficient de norocos să ai un balcon spațios, atunci te încurajăm să profiți la maximum de el. Acest lucru înseamnă să faci mai mult decât să amplasezi un scaun de grădină și atât. Indiferent cât de mic este, balconul tău are potențialul de a deveni locul preferat din apartament.
Sursă foto: Shutterstock.com