Jurnalul.ro Ştiri Politică Simion: Ați intrat în panică atunci când ați văzut că așa zisa mărire a pensiilor a creat haos

Simion: Ați intrat în panică atunci când ați văzut că așa zisa mărire a pensiilor a creat haos

de Redacția Jurnalul    |   

Ați intrat în panică atunci când ați văzut că așa zisa mărire a pensiilor a creat haos, a creat scăderi, și ați luat dreptul pensionarilor la punctele de pensie, spune liderul AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților.

„Ați intrat în panică atunci când ați văzut că așa zisa mărire a pensiilor a creat haos, a creat scăderi, și ați luat dreptul pensionarilor la punctele de pensie. Orice spuneți voi, legea pe care ați dat-o privind recalcularea este neconstituțională, și, în loc să afectați pensionarii speciali, ați luat de la cei care au muncit, de la cei care au grupe de muncă, de la persoanele de dizabilități. Faptul că la începutul acestei ședințe am votat pe bandă rulantă legi pentru Ucraina, sistemul Patriot, refugiații veniți din Ucraina, asta arată preocuparea voastră, nu pentru metalurgiști, CFR-iști, mineri sau pentru persoanele cu dizabilități. Pentru cine vă dă vouă comanda”, spune, în plenul camerei Deputaților, George Simion.

În opinia sa, „comanda în cazul recalculării pensiilor e primită prin PNRR”.

„În loc să afectați pensionarii speciali, procurorii, pe Greblă și alți privilegiați i-ați afectat pe cei care au lucrat în mediul toxic. Să vă fie rușine. Eschivele venite acum să umble la modalitatea de impozitare a pensiilor nu sunt suficiente. Puneți taxă pe sărăcie, impozitați sărăcia, în loc să fi ales ca prag coșul minim garantat, ați pus pragul de la 2.000 la 3.000 de lei, așa, din burtă. Nu o să vă salveze nimeni de furia pensionarilor de care vă bateți joc. Nu o să vă salveze nimeni de furia românilor”, încheie Simion.

Proiectul privind neimpozitarea pensiilor până la 3000 lei a intrat luni în dezbatere, iar marți este programat votul final

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: simion pensii pensii private
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri