Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sirop din muguri de pin. Un adevărat elixir pentru sănătate

Sirop din muguri de pin. Un adevărat elixir pentru sănătate

de Redacția Jurnalul    |   

Siropul din muguri de pin este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice. Este bine tolerat și de copii. Poate fi utilizat în special pentru calmarea tusei și ameliorarea simptomelor răcelii.

Mugurii de pin sunt bogați în vitamina C, uleiuri esențiale și alte substanțe benefice. Au un conținut bogat de substanțe active care ajută la desfundarea căilor respiratorii, reduc inflamația și au proprietăți antiseptice și expectorante.e te vei bucura de gustul lui dulce și ușor rășinos, cu o notă subtilă de pin. Iar pentru a echilibra aroma pinului, poți adăuga și câteva felii de lămâie.

Siropul are o consistență groasă și lipicioasă, similară cu mierea. Este ideal de folosit atât ca îndulcitor în ceaiuri sau în deserturi, cât și ca remediu natural.

Și tot din categoria băuturilor preparate în casă cu multiple beneficii pentru sănătate îți recomandăm să încerci și rețeta de nectar de cătină cu miere și ghimbir. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pas cu pas, pentru a prepara și tu sirop din muguri de pin.

Ingrediente

500 g muguri de pin proaspeți

1 kg zahăr

1 litru apă

sucul de la o lămâie.

 

Cum prepari sirop din muguri de pin

Peste lichidul obținut adaugă zahărul. Așază din nou cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică spre medie. Amestecă cu o spatulă, până când zahărul este complet dizolvat.

Îndepărtează spuma care se formează la suprafață și fierbe siropul la foc mic timp de 30-40 de minute. Este gata când va căpăta o consistență mai groasă, ca mierea. Adaugă sucul de lămâie pentru un plus de aciditate și un gust mai proaspăt.

Între timp, sterilizează sticlele și borcanele, dar și capacele aferente.

Toarnă siropul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate. Închide bine capacele și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent la temperatura camerei, apoi le poți depozita la loc răcoros și întunecat.

Subiecte în articol: sirop muguri pin proprietati
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri