Jurnalul.ro Ştiri Locale Șoc pentru un bărbat din Botoșani: A săpat în grădină și a dat de o bombă

Șoc pentru un bărbat din Botoșani: A săpat în grădină și a dat de o bombă

de Redacția Jurnalul    |   

Un bărbat din localitatea Tudora a găsit, vineri, o bombă în grădina casei sale, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, bărbatul a cerut ajutorul autorităţilor iar la faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Botoşani. Aceştia au constatat faptul că era vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 60 milimetri.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrusă.

"Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare. În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Nu trebuie să le ridice, pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente", au precizat oficialii ISU.

Aceştia recomandă populaţiei să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: bombă grădina botosani
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri