Jurnalul.ro Ştiri Externe Belarus asigură Rusia că îi va acorda tot sprijnul de care are nevoie în războiul din Ucraina

Belarus asigură Rusia că îi va acorda tot sprijnul de care are nevoie în războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |   

Belarus a oferit Rusiei tot sprijinul de care are nevoie în operațiunea militară specială din Ucraina, a spus președintele Aleksandr Lukașenko, citat de EFE.

''Tot ceea ce am promis, tot ceea ce are nevoie Rusia în această perioadă complexă, nu doar pentru Rusia, ci şi pentru noi, pentru Rusia şi Belarus, facem. Dumneavoastră ştiţi care sunt intenţiile vecinilor noştri occidentali. Ei încearcă să folosească şi Ucraina împotriva Belarus''', i-a spus Lukaşenko șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, într-o reuniune desfăşurată la Minsk, care a precizat că îl ''bucură şi surprinde în mod plăcut'' faptul că Ucraina nu dă curs acestor intenții.
''Ucraina nu provoacă Belarusul, în pofida faptului că vecinii noştri occidentali o împing în mod activ să o facă. Şi dumneavoastră ştiţi acest lucru'', a explicat acesta.

''Rusia nu a fost nicicând împotriva păcii''. ''Să ajungem la o înţelegere. Suntem dispuşi să participăm. Nu trebuie să vă îndoiţi. Dacă putem face ceva, şi ştiţi că putem, spuneţi-ne sincer. Vom lucra împreună, cot la cot'', i-a mai spus Lukașenko lui Lavrov. 

Kievul a acuzat Minskul că este complice la agresiunea forțelor ruse după ce Belarus a pus la dispoziția forțelor ruse teritoriul țării pentru trupe și logistică.


 

Subiecte în articol: lukasenko ucraina Rusia belarus
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri