Jurnalul.ro Ştiri Locale STB permite accesul animalelor de companie in mijloacele de transport: Noi reguli și instrucțiuni pentru șoferi

STB permite accesul animalelor de companie in mijloacele de transport: Noi reguli și instrucțiuni pentru șoferi

de Redacția Jurnalul    |   

Societatea de Transport București (STB) anunță că accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun este acum permis, cu respectarea unor reguli specifice. Directorul general al STB, Daniel Istrate, a declarat că șoferii și vatmanii sunt instruiți periodic pentru a oferi condiții de călătorie adecvate și proprietarilor de animale.

STB a implementat noile reglementări privind accesul animalelor de companie în spațiile publice, acestea fiind deja incluse în regulamentul de transport. În colaborare cu specialiști de la Protecția Animalelor, compania organizează săptămânal sesiuni de instruire pentru personalul operativ, axate pe respectarea regulilor de acces.

De asemenea, mijloacele de transport în comun sunt marcate cu pictograme speciale, care informează călătorii despre permisiunea de a călători împreună cu animalele de companie.

Ce reguli trebuie să respecte stăpânii animalelor de companie

La rândul lor, posesorii de animale de companie trebuie să respecte unele reguli:

  • animalul de companie să fie ţinut în lesă sau în braţe;
  •  dacă este de talie mare şi face parte din categoria de rase reglementate de lege (OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi) trebuie să poarte botniţă.

„Noi ne instruim şoferii şi vă permitem accesul în vehiculele STB! Dvs trebuie să vă îngrijiţi de comportamentul animalului de companie în timpul călătoriilor cu vehiculele STB”, transmit reprezentanţii societăţii. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri