Jurnalul.ro Tech Gadget Vești bune pentru fanii Apple. Următorul iPhone va avea un preț rezonabil și o dotare excepțională

Vești bune pentru fanii Apple. Următorul iPhone va avea un preț rezonabil și o dotare excepțională

de Redacția Jurnalul    |   

Viitorul iPhone ar putea fi unul dintre cele mai ieftine produse de gigantul american Apple, potrivit unor zvonuri apărute pe internet. În data de 9 septembrie 2004 a fost lansat iPhone 16.

Potrivit unor informații neoficiale, viitorul smartphone Apple ar fi iPhone SE 4, notează 9to5Mac, citat de useit.ro. Acesta ar putea fi lansat în primăvara anului viitor.

Ce trebuie să știi despre viitorul iPhone SE 4

Aceasta va fi prima actualizare a iPhone SE din ultimii 3 ani. 

iPhone SE 2, a fost lansat în 2020, iar Apple a folosit design-ul iPhone 8., care include un display LCD de 4.7 inchi, margini rotunjite și un buton Home. 

Însă viitorul iPhone SE 4 va avea un design diferit și un preț rezonabil. Se crede că Apple va apela la design-ul iPhone 14 pentru viitorul SE 4. Însă va dispune probabil de o singură cameră pe spate, în locul celor doi senzori incluși pe modelul iPhone 14 de bază. 

Zvonurile mai arată că iPhone SE 4 va avea Action Button, introdus inițial cu iPhone 15 Pro și care se află acum pe toate iPhone 16. Acest buton ar înlocui butonul mute. Astfel, și utilizatorii iPhone SE ar avea acces la un buton care poate fi personalizat în funcție de propriile preferințe. 

Apple ar trece de la sistemul Lightning la USB-C pentru viitorul model.  Această decizie a fost luată în mare parte ca urmare a cerințelor UE, care au forțat Appl să adopte sistemul USB-C. Trecerea a fost realizată inițial cu lansarea iPhone 15 în 2024. Viitorul iPhone SE ar fi unul dintre ultimele modele care ar face această tranziție. 

Utilizatorii iPhone SE vor putea în curând să folosească același cablu pentru încărcarea telefonului ca în cazul altor dispozitive. 

iPhone SE 4 ar putea dispune de Apple Intelligence

Potrivit lui Mark Gurman, o sursă cunoscută în domeniu, iPhone SE 4 ar trebui să aibă acces la Apple Intelligence. Ar fi dotat și cu un cip A18 și 8 GB RAM, ceea ce a surprins experții. 

Apple Intelligence eaâste un sistem AI dezvoltat de Apple, la fel cum Samsung a creat propriul Galaxy AI și Google a introdus funcții similare cu Gemini. 

Alte informații susțin că viitorul iPhone ar fi unul dintre cele mai ieftine din ultimii ani, cu un preț de 499 de dolari. În comparație, iPhone 14 costă acum 599 de dolari. 

Se pare că Apple ar vrea și să scoată din producție iPhone 14 după lansarea SE.

Care vor fi opțiunile pentru smartphone-uri Apple

  • iPhone SE: $499
  • iPhone 15: $699
  • iPhone 15 Plus: $799
  • iPhone 16: $799
  • iPhone 16 Plus: $899
  • iPhone 16 Pro: $999
  • iPhone 16 Pro Max: $1199

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri