Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă cu spanac și brânză

Tartă cu spanac și brânză

de Andreea Tiron    |   

Tarta cu spanac și brânză poate fi o mâncare în sine sau un aperitiv pentru mesele mai bogate, festive.

Potrivit cumvaplace.ro, este bună și caldă, dar și rece, și o puteți păstra la frigider și 2-3 zile. Rețeta este super simplă, vă promitem că iese negreșit și că o să vă placă mult.

INGREDIENTE

  • 1 aluat foitaj proaspăt

  • 5-6 roșii cherry (sau 2 roșii obișnuite, feliate)

  • 200 g brânză telemea

  • 2 cutii de brânză tip Făgăraș

  • 2 ouă

  • 50 g baby spanac proaspăt (½ cutie)

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tapetați forma de tartă cu aluatul foitaj, decupați marginile prea înalte și îl înțepați din loc în loc cu furculița. Dați la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10-15 minute.
  • Între timp, bateți ouăle bine de tot cu un tel. Adăugați brânza telemea rasă sau sfărâmată și cea tip Făgăraș, frunzele de spanac, sare și piper după gust.
  • Turnați apoi amestecul în tavă, așezați deasupra roșioarele tăiate în jumătăți, asezonați cu sare și piper și dați din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • Lăsați să se răcorească măcar 10-15 minute înainte de feliere. Poftă bună!

SFATURI

  • Dacă amestecul de brânzeturi, ouă și spanac vi se pare prea gros, puteți să mai adăugați 1-2 linguri de smântână.

 

Subiecte în articol: tarta spanac brănză
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri