Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tocană de limbă cu sos de roșii aromat cu dafin

Tocană de limbă cu sos de roșii aromat cu dafin

de Andreea Tiron    |   

Limba, indiferent dacă este de vițel, vită ori porc, este un mușchi cu carne fină și nu are niciun pic de grăsime.

Și este o carne foarte, foarte gustoasă. Noi am pregătit azi o tocană de limbă de vițel cu sos de roșii aromat cu dafin și i-am alăturat o garnitură de orez. Delicioasă, atât vă mai spunem!

O rețetă cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 1 bucată de limbă (de vițel)

  • 1 țelină mică

  • 1 morcov

  • 1 rădăcină de albitură

  • 1 ardei gras mic

  • 1 ceapă mică

  • Piper boabe

  • Sare

  • Pentru sos
  • 1 cutie de roșii în conservă

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • 1 ceapă

  • 1 ardei capia

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 2 cani de supă de limbă

  • 1 frunză de dafin

  • 100 ml vin (roșu, de preferat)

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți limba la fiert în apă rece cu sare, 3-4 boabe de piper și legumele întregi. Noi am folosit o oală sub presiune, astfel că am scurtat timpul de fierbere, a fost gata în 40 de minute. Țineți cont, atunci când o fierbeți, că limba se va găti și în sos. Dacă folosiți limbă de porc, timpul de fierbere va fi mai scurt, 20-25 de minute în oala sub presiune.
  • După ce a fiert, strecurați și puneți deoparte supa limpede și, cât este fierbinte, curățați limba de piele. Tăiați-o apoi în felii potrivit de groase.
  • Pentru sos, tăiați ceapa cât mai fin și înăbușiți-o în uleiul încins. Apoi puneți ardeiul capia tăiat cubulețe și pasta de tomate, iar după 3-4 minute adăugați vinul. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, și puneți roșiile în conservă, o cană de supă de limbă, dafinul, sare și piper.
  • Lăsați să fiarbă 20 de minute și completați cu supă dacă sosul scade prea mult. Adăugați și feliile de limbă și mai țineți pe foc 10-15 minute.
  • Noi am mâncat tocana de limbă cu o garnitură de orez fiert, simplu. Dar este la fel de gustoasă și lângă cartofi fierți, și lângă o porție de paste.

SFATURI

  • Dacă vreți să faceți celebra mâncare de limbă cu măsline, adăugați în sos  aproximativ 150-200 g de măsline fără sâmburi. Și, în funcție de gust, ați mai putea pune în sos și 2-3 felii de lămâie.

 

Subiecte în articol: tocană de limbă dafin sos de roșii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri