Jurnalul.ro Editoriale Tratamentul depresiei trebuie să dureze minimum 6 luni

Tratamentul depresiei trebuie să dureze minimum 6 luni

de Florin Condurateanu    |   

Am încercat să mă lămuresc cu un medic psihiatru, chiar cu mai mulţi, care este numele bolii despre care populaţia zice că „e nebun”. N-am reuşit. Pentru zicerea „e nebun”, psihiatria acordă un mănunchi de diagnostice.

 

Rezumând, psihiatria subliniază că toate bolile psihice se instalează în urma perturbării proceselor biochimice din creier. O altă constatare a ştiinţei psihiatrice este că toate suferinţele psihice sunt însoţite de tulburări de somn. Este important ca suferindul să accepe cum că e bolnav şi să vrea să meargă la medic, la spital. Început din timp, tratamentul psihiatric are o eficienţă sporită.

Când apar halucinaţiile este evident că un derapaj s-a petrecut în mintea omului respectiv. El resimte scene, imagini, vorbe care nu există în realitate, este o realitate strâmbă doar în mintea lui. Se îngrozesc cei cu halucinaţii că sunt atacaţi de cete de şobolani, de şerpi, de păianjeni, care nici vorbă să fie prezenţi. Cel mai des în halucinaţii apar păianjenii şi şobolanii. Unii au halucinaţii auditive, susţin că le ordonă ce să facă nişte voci prezente în urechea şi mintea lor.

Dacă suferinzii recunosc cum că ceva nu e în regulă în mintea lor înseamnă că e o situaţie favorabilă, ei acceptă să fie consultaţi de medici. Starea e mai rea dacă pacienţii nu recunosc că spaimele lor din halucinaţii nu există în adevăr, refuză întâlnirea cu specialiştii.

Cei intraţi în depresie trebuie să înţeleagă că tratamentul este obligatoriu minimum 6 luni, după o lună încep să se simtă mai bine şi opresc cu de la ei putere terapia, astfel că înlesnesc revenirea depresiei, a crizelor. Spaima lor că medicamentele îi vor transforma în abulici, în înceţoşaţi la minte, în somnolenţi nu se adevereşte, medicamentele specifice de generaţii recente împiedică aceste disconforturi.

 

 

Trebuie să se ştie că este o deosebire importantă între depresie şi astenie, confuzie făcută de populaţie. Astenia este o stare de epuizare, de oboseală nejustificată, apărută de regulă primăvara după ce au lipsit vitaminele şi mineralele din legume şi fructe în sezonul rece.

 

 

Subiecte în articol: depresie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri