Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident feroviar! 15 răniți după impactul dintre două trenuri între Gara de Nord și Gara Basarab

Accident feroviar! 15 răniți după impactul dintre două trenuri între Gara de Nord și Gara Basarab

de Redacția Jurnalul    |   

15 persoane au fost rănite, dintre care 8 au fost duse la spital, vineri seara, după coliziunea dintre două trenuri, în zona Gării Basarab, informează ISU București-Ilfov.

Potrivit ISU București - Ilfov, în urma unei coliziuni produse între două garnituri de tren, salvatorii au intervenit pentru acordarea de prim ajutor calificat călătorilor.

La locul evenimentului au fost trimise 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.

În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor.

Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital.

UPDATE:

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul s-a produs între stațiile CF Basarab și Gara de Nord, municipiul București.

Un tren Regio de călători, ce avea în componență 6 vagoane și circula pe relația București Nord-Brașov, a intrat în coliziune cu o locomotivă.

Traficul feroviar este întrerupt și se estimează reluarea normală a circulației după ora 20:00.

UPDATE 2:

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că vineri seară, in jurul orei 18:30, un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători.

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical.

Incidentul feroviar va fi investigat de AGIFER.

La ora actuală, celelate garnituri de călători, care sosesc sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de trenul privat de călători, care aparține operatorului Regio Călători.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri