Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump vrea ca polițiștii să primească „o zi de violență” pentru a opri criminalitatea

Trump vrea ca polițiștii să primească „o zi de violență” pentru a opri criminalitatea

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat, în cadrul unui miting organizat duminică, că ar trebui ca polițiștilor să li se aloce „o zi cu adevărat dură, urâtă” și „violentă”, pentru a eradica „imediat” criminalitatea, potrivit Politico.

Remarcile făcute de Trump la mitingul organizat în Erie, Pennsylvania, cu doar 36 de zile înainte de alegeri, nu au reprezentat însă o nouă propunere politică, potrivit unui oficial al campaniei sale. Întrebat dacă ideea fostului președinte reprezintă o propunere nouă și cum ar funcționa o astfel de operațiune, oficialul a declarat că Trump „a spus-o în glumă”.

„Trump a fost întotdeauna un președinte al legii și ordinii și continuă să reitereze importanța aplicării legilor existente”, a scris directorul de comunicare al campaniei sale, Steven Cheung. „În caz contrar, ar exista o anarhie totală, lucru pe care Kamala Harris l-a creat în unele dintre comunitățile americane, în special în perioada în care a fost procuror general (în California), când a încurajat infractorii”, a mai spus Cheung.

Comentariile lui Trump au fost făcute în timpul unei părți a discursului său în care a sugerat, în mod fals, că în California se poate fura marfă în valoare de până la 950 de dolari fără consecințe: o referire la Propunerea 47, care a reclasificat unele infracțiuni de furt din infracțiuni grave în infracțiuni minore. Harris era procuror general al statului California atunci când alegătorii californieni au aprobat această inițiativă electorală, dar a rămas neutră în această privință.

În anul 2020, fostul președinte american a declarat că reacția poliției la tulburările civile, venite ca răspuns la uciderea lui George Floyd, „a fost un lucru frumos de urmărit”.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: donald trump politisti zi violenta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri