Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a început contraofensiva. Anunțul Moscovei

Ucraina a început contraofensiva. Anunțul Moscovei

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că forțele ruse au respins, duminică, o ofensivă de amploare a armatei ucrainene în Donbas, scrie AFP.

"În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului, în direcţia sud a regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit", arată instituția.

Au fost desfășurate 6 batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri ale forțelor ucrainene, se mai arată într-un video transmis pe Telegram de Ministerul rus al Apărării. Filmarea a fost făcută din aer și prezintă vehicule blindate distruse de militarii ruși. 

Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au atacat în direcția 

Totodată, Vladimir Rogov, președintele mișcării 

De cealaltă parte, Kievul nu a transmis nicio informație însă Ucraina anunță de mai multe luni că plănuiește o ofensivă de proporții. Într-o înregistrare video, prezentată duminică, soldaților ucraineni li se ordonă să păstreze tăcerea asupra acestei ofensive. 

NATO și SUA au trimis, în ultimele luni, cantități însemnate de armament Kievului pentru a ajuta forțele ucrainene să contracareze invazia rusă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: contraofensiva ucraina Rusia razboi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri