Jurnalul.ro Timp liber Calatorii UNIC ÎN ROMÂNIA. Transfăgărășanul, lăudat în toată lumea

UNIC ÎN ROMÂNIA. Transfăgărășanul, lăudat în toată lumea

Drumul românesc care a inspirat regizori de film şi producători de televiziune din toată lumea, a fost desemnat recent pe mericanii de la Ford “cel mai bun drum din Europa”. În cadrul unui proiect, au fost selectate şi testate şase trasee de pe bătrânul continent, care-ţi taie respiraţia. Iar Transfăgăraşanul a ocupat primul loc.

Cunoscut şi ca DN 7C, Transfăgărăşanul este drumul care traversează munţii Fagaraş (cei mai înalţi munţi ai României – Vf. Moldoveanu – 2544 metri) şi uneşte Muntenia de Ardeal. Drumul are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte şi poduri şi un tunel de 887 metri, fiind cel mai lung din ţară. Transfăgărăşanul ajunge la o altitudine de 2042 de metri, în Căldarea Glaciară Bâlea. Peisajele sunt mirifice, iar diferenţele de nivel şi serpentinele sunt o provocare chiar şi pentru cei mai experimentaţi şoferi.


Cele mai importante puncte de atracţie turistică de pe Transfăgărăşan sunt Lacul şi Barajul Vidraru, care este unul dintre cele mai mari din Europa, apoi Cetatea Poenari (construită pe vremea lui Vlad Ţepes), Lacul glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea. Drumul a fost deschis deja circulaţiei de către autorităţi şi va rămâne aşa până în luna octombrie. Pe timp de iarnă, din cauza altitudinii, a căderilor masive de zăpadă şi a riscului de avalanşă, Transfăgărăşanul este închis.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri