Jurnalul.ro Ştiri Externe Bavarian Nordic solicită aprobarea UE pentru a extinde vaccinul împotriva mpox la adolescenți

Bavarian Nordic solicită aprobarea UE pentru a extinde vaccinul împotriva mpox la adolescenți

de Redacția Jurnalul    |   

Compania Bavarian Nordic solicită aprobarea autorităților UE pentru a extinde utilizarea vaccinului împotriva mpox la adolescenți. Asta după ce mpox, cunoscută și sub numele de variola maimuței, a fost declarată o urgență globală de sănătate publică.

Compania daneză Bavarian Nordic a anunțat vineri că a transmis date autorității de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană pentru a-i fi aprobată extinderea utilizării vaccinului împotriva variolei maimuței la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, potrivit Reuters.

Mpox a fost declarată o urgență globală de sănătate publică de către Organizația Mondială a Sănătății, copiii și adolescenții fiind deosebit de vulnerabili la boală.

„Copiii și adolescenții sunt afectați în mod disproporționat de mpox în focarul aflat în curs de desfășurare în Africa, subliniind importanța și urgența extinderii accesului la vaccinuri și terapii pentru această populație vulnerabilă”, a transmis directorul general al companiei daneze, Paul Chaplin, prin intermediul unui comunicat.

Dacă Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul, vaccinul ar putea fi folosit în cazul adolescenților spre finalul anului. De asemenea, compania pregătește un studiu clinic care va evalua siguranța vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: vaccin mpox bavarian nordic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri