Dacă din punct de vedere legal devenim adulți la vârsta de 18 ani, oamenii de știință spun că, biologic, suntem adulți abia începând cu vârsta de 30 de ani, transmite Daily Mail. Cu toate acestea, există unele diferențe de la om la om, astfel încât unii pot face trecerea mai rapid decât alții.
Noile cercetări care vizează modul în care se dezvoltă creierul pot avea implicații majore în societate, potrivit neurologilor. La vârsta de 18 ani, creierul încă se află sub niște schimbări majore.
„A avea o definiție care să-ți spună clar când se termină copilăria și începe viața de adult este absurd. Aceasta este o tranziție mult mai nuanțată. Cred că sistemele în care trăim, precum sistemul educațional, sistemul de sănătate, sistemul legal, găsesc o astfel de definiție la îndemână. ”, a spus profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, în cadrul unei conferințe în Londra.
Profesorul Daniel Geschwind, de la Universitatea din California, a spus că dezvoltarea creierului este diferită de la o persoană la alta, iar sistemul educațional greșește prin tendința de a se concentra asupra grupurilor, ci nu indivizilor.